Bromfietsdieven aangehouden door politie Latour; Tweeling broer bijbetrokken

De politie van Latour heeft in de vroege ochtend van zondag 14 februari tijdens reguliere surveillance een bromfietsdief aangehouden. De bromfietser reed op een gestolen bromfiets.

Op 8 februari deed een benadeelde aangifte van diefstal van zijn bromfiets die hij voor een winkel had geparkeerd. Toen hij uit de winkel terugkeerde was zijn bromfiets weggenomen.

Terwijl de politie op surveillance was, werd de bromfiets herkend door één van de wetsdienaren als te zijn het geval waarover eerder op de avond, tijdens de appel, was besproken. Hij attendeerde de andere collega’s erop en werd de bromfietser klemgereden en aangehouden.

Op zijn aanwijzing zijn nog drie andere verdachten aangehouden waaronder een militair. Het gaat om de 17-jarige Roel K.; Roche K (17), de 21-jarige militair Giovanni C. en Silvano P. (15). Roel en Roche die een tweeling broer zijn, zijn beide aangehouden.

De militair die als heler is aangehouden, zal worden overgedragen aan de Militaire politie. Bij de aanhouding heeft de politie een aantal bromfietsen en bromfietsonderdelen in beslag genomen. Er zijn in totaal 12 bromfietsen in beslaggenomen. 

De politie vermoedt dat het hier gaat om een bende waarbij meerdere verdachten zullen worden aangehouden.

Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Benadeelden van bromfietsdiefstallen worden opgeroepen zich met medeneming van hun bescheiden aan te melden op het politiebureau Latour.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.