Broer ingesloten voor zware mishandeling jongere zus

De politie van het bureau Zanderij heeft op donderdag 21 februari de 20-jarige Garnett F. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Een jongere zus van Garnett deed op woensdag 20 februari het bureau van politie Zanderij aan om aangifte tegen hem te doen.  Zij had daarbij een verwonding op haar hoofd.  De Jonge vrouw  verklaarde aan de politie dat haar broer Garnett haar mishandeld had. Voorts dat zij meermalen door Garnett is mishandeld. Dit omdat hij en haar moeder vinden dat ze geen vriend mag hebben.

Het slachtoffer verklaarde verder, dat zij behoort tot een inheemse stam die incest onder familieleden normaal schijnt te vinden. Dat zij alleen met haar moeder en Garnett woont en omdat zij zich verzet tegen de stam gewoonte vindt haar broer Garnett dat zij brutaal is en niet naar haar moeder luistert. Dat is reden voor Garnett geweest om haar vaker te mishandelen.

Op 20 februari bracht hij haar weer klappen toe  en met een stuk hard hout sloeg hij haar op het hoofd waardoor zijn gewond raakte. Zij rende weg en zocht hulp bij de buren, die haar die ondersteuning gaven om naar de politie te gaan.

De verdachte Garnett is op donderdag 21 februari opgespoord en aangehouden. Hij heeft bekend zijn jongere zus te hebben geslagen, omdat ze niet naar haar moeder wilt luisteren. Het stuk hard hout is gevonden en in beslag genomen. Zoals eerder aangegeven is Garnett hangende het onderzoek achter slot en grendel gezet  ter zake zware mishandeling van zijn jongere zus.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van de politie die gevestigd is op het politiebureau te Rijsdijk.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.