Broer dreigt zus dood te schieten

De politie van Flora heeft op zondag 3 juni de 37-jarige Maikel C. na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Maikel heeft op die bewuste dag zijn zus met een vuistvuurwapen met de dood bedreigd. Volgens verklaring van de zus was zij samen met Maikel op een feest. Zij kregen op een bepaald moment ruzie vanwege zijn agressief gedrag. Bij aankomst thuis sprak de zus haar broer aan over zijn gedrag. Maikel accepteerde het niet en vond dat zijn zus niet het recht heeft hem aan te spreken.
Hij richtte een vuistvuurwapen op zijn zus. De zus kon erger voorkomen door zich terug te trekken in haar slaapkamer en de politie in te schakelen. Bij aankomst van de politie had Maikel de woning verlaten. Toen hij terugkwam schakelde de zus de politie wederom in.
Maikel hield zich toen schuil in het toilet en moest door de wetsdienaren uit de ruimte worden getrokken. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Het gelukte de wetsdienaren de driftkop te overmeesteren en in de boeien te slaan. Het vuistvuurwapen is niet achterhaald. De zus overhandigde op maandag 4 juni twee hulzen en een scherpe patroon aan de politie. Deze had ze gevonden in de spleet van de slaapkamer wand van Maikel.
De verdachte heeft bekend dat de hulzen hem toebehoren, omdat hij een hanger voor een halsketting zou maken. Over de herkomst van het scherpe patroon weet hij niets.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.