Brito pleegt inbraak in woning van kennis

Brito is door de recherche van Paramaribo op  vrijdag 8 januari aangehouden voor inbraak.

De benadeelde deed op vrijdag 8 januari aangifte bij de politie. Hij verklaarde dat hij in de vooravond van de bewuste dag Brito op zijn erf aantrof. Deze man had enkele goederen in zijn bezit die hij uit de woning van de aangever moest hebben weggenomen. Het bleek dat Brito in de aangever zijn woning had ingebroken. Aangezien hij Brito kent pakte hij de goederen van hem af en liet hem gaan.

De aangever plaatste de goederen weer in de woning, deed bij vertrek het huis goed op slot. Toen hij in de vroege ochtend van 9 januari thuis aankwam, ontdekte hij dat er weer was ingebroken in zijn woning. Hij kreeg gelijk het vermoeden dat Brito de dader moet zijn.

De benadeelde ging op zoek naar Brito en trof hem aan op een adres in Noord. Bij het zien van aangever  zette de verdachte het op een lopen. Door de ingeschakelde politie werd hij aangehouden met in zijn bezit een mobiele telefoontoestel, die de benadeelde toebehoort. Daarnaast had Brito ook een paar sandalen bij zich die hij uit de woning had weg genomen.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft toegegeven de 1e inbraak te hebben gepleegd, maar ontkent echter iets van de 2e inbraak af te weten.  Het vermoeden bestaat dat Brito op donderdag 7 januari ook een inbraak heeft gepleegd in een woning van een andere aangever.

Hangende het onderzoek is Brito na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.