Braziliaan verongelukt in goudmijn

De politie van Brokopondo kreeg op woensdag 23 augustus de melding dat het levenloos lichaam van een Braziliaan uit een goudmijn in het Grankreek gebied is gehaald.

Bij aankomst van de politie van Brokopondo is komen vast te staan dat de ongeveer 26-jarige Francisco De Sa Fereiraalias “Cabesao” in een ± 30 meter diepe goudmijnschacht bezig was met werkzaamheden. Daar bevinden zich gasflessen met zuurstof. Bij vermoedelijk het aansteken van een sigaret moet er ontploffing zijn ontstaan. Hij liep daarbij schroei verwondingen op aan zijn armen en borst. Drie arbeiders die op een afstand van 8 meter verwijderd waren, hoorden de knal en snelden toe. Zijn levenloos lichaam is toen naar boven gebracht. Met de boot is het ontzielde lichaam op donderdag 24 augustus overgebracht naar Brokopondo. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor obductie afgevoerd naar het Mortuarium te Paramaribo.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.