Botsing tussen twee auto’s brengt verkeersbarometer naar 8

De 53-jarige mede inzittende Henk Ajolo overleed op vrijdag 16 februari bij een aanrijding tussen twee personenauto’s aan de Oost-Westverbindingweg.
De politie van Richelieu begaf zich na de melding van de aanrijding met dodelijk afloop naar de plek voor onderzoek. Bij aankomst werd het levenloos lichaam van Henk aangetroffen. Ook waren er nog drie gewonden inclusief de bestuurders van beide voertuigen.
Onderzoek wees uit dat de 34-jarige autobestuurder Bertus B. met zijn bijrijder Henk reed over de Hadji Iding Soemitaweg. Hij kwam vanuit Richelieu en ging richting Stolkertsijver. Ter hoogte van km 15 haalde hij een truck in zonder rekening te hebben gehouden met het verkeer dat uit de tegengestelde richting kwam. Bertus poogde nog een botsing te voorkomen en week uit naar rechts, waardoor het voertuig van Erwin T. (83) dat uit tegengestelde richting kwam aangereden, met twee inzittenden, in botsing kwam met de linkerzijde van Bertus auto.
Henk raakte bekneld in het voertuig en overleed ter plekke. Zijn levenloos lichaam werd met assistentie van de Brandweer uit het voertuig gehaald . Beide bestuurders en een mede inzittende van het voertuig van Erwin liepen zware letsels op. Per ontboden ambulance zijn de drie gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Erwin is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. De vrouwelijke bijrijder en Bertus bij wie er operatief is ingegrepen, zijn eveneens ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
De bestuurders verkeerden niet onder invloed van alcohol. Bertus blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Hij zal worden voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie. Het dossier ter zake wordt voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Het ontzielde lichaam van Henk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.