Bootongeluk te SingaTetei, twee kinderen worden vermist

Bij de bootongeluk van zondag 13 maart bij de stroomversnelling SingaTetei, omgeving Stoelmanseiland worden de 9-jarige Chata Poeketie en de 12 maanden oude Sulenie Ceder vermist. 
Eenheden van de Politie en het Nationaal Leger voeren na de melding dat een boot is gezonken,per boot af naar de plek voor de zoekactie.
Volgens verklaring van de bootsman die zich in veiligheid heeft kunnen brengen, vertrok hij op de bewuste dag vroeg in de ochtend vanuit Albina met zijn 9-jarige zoon Chata. Te Apatu gaf hij een man en een vrouw een lift. Hij liet te Gaakaba ene Nesta en haar 1-jarige zoon Sulenie Ceder in de boot.
Ter hoogte van SingaTetei kwam er plotseling een grote golf op. Het water kwam met volle kracht in de boot, waardoor de motor het begaf. De inzittenden raakten te water. De bootsman heeft zichzelf en een passagier kunnen redden. De andere persoon bracht zichzelf in veiligheid.
Toen de bootsman en de overigen de oever bereikt hadden, ontdekten ze dat de twee kinderen en Nesta ontbraken. Enkele uren daarna zagen zij Nesta tevoorschijn komen. Het is haar gelukt veilig de oever te bereiken.
De zoekactie naar Chata en Sulenie wordt verder voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.