Boot met politieambtenaren RBT-Oost gekapseisd

Een boot waarin zes politieambtenaren van regio Oost en een bootsman zaten,  is op maandag 14 maart in de Pulugudusula in het Lawa gebied gekapseisd.

De politieambtenaren vertrokken op zondag 13 maart vanuit het politiepost  Richelieu waar het Recherche Bijstand Team(RBT-Oost) is onder gebracht, richting het Lawa gebied om de dienst over te nemen van andere collega’s die op de verschillende hulpposten van de politie in dat gebied zijn gestationeerd.  

Na de nacht te hebben doorgebracht te Apoma Tapu deden zij op advies van de lokale gemeenschap voor hun vertrek een deel van hun goederen in een hulpboot. Dit  om gemakkelijk over de watervallen (sula’s) te kunnen varen. De ambtenaren verlieten de plek in twee boten.

In de Pulugudusula viel de buitenboordmotor uit en kwam de boot tegen een rots  aan met als gevolg dat de boot in delen brak. De wetsdienaren kwamen in hun volle bepakking in de stroomversnelling terecht.  De zogenaamde hulpboot die reeds over de stroomversnelling was gevaren keerde terug en schoot de politiemannen te hulp. De bootsman en de wetdienaren werden in veiligheid gebracht.

Alle persoonlijke spullen van de politiemannen en hun foerages zijn verloren gegaan.   De slachtoffers liepen schrammen op toen zij zichzelf in veiligheid brachten.

De wetdienaren zijn ondergebracht bij de militaire post te Ga Kaba. Ondanks deze ontbering hebben de wetdienaren besloten door te reizen naar hun eindbestemming. Het Korps Politie Suriname doet er alles aan dat deze politieambtenaren spoedig in het nodige worden voorzien.  

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.