Boot met politieambtenaren kapseist te Brokopondo

Een boot waarin politieambtenaren van de afdelingen Kapitale Delicten, Forensische opsporing, ressort Brokopondo en het Regio bijstand Team Midden zich bevonden, is op vrijdag 19 augustus, omstreeks 17.00 uur gekapseisd op het stuwmeer.

De wetsdienaren waren voor onderzoek in het gebied Mamaini en waren op de terugweg naar de landing van Afobaka. De boot kwam op gegeven moment tegen een kruin van een boom, waardoor er een gat ontstond in de boot. Binnen enkele seconden zat de boot vol water en sloeg om.

De politieambtenaren en de bootsman die allen een zwemvest aan hadden, konden zwemmend en met behulp van een ander korjaal de oever bereiken.  Persoonlijke spullen en twee vuurwapens alsook een printer van de politie verdwenen in de diepte.  

De groep vertrok in de vroege ochtend van 19 augustus vanuit Paramaribo richting Brokopondo. Vanuit het meer koersten zij richting Mamaini voor onderzoek in een berovingszaak die op zaterdag 13 augustus heeft plaatsgevonden. Daarbij kwam de 66-jarige Braziliaan Ba Conceivao Jose te overlijden.

Toen de wetsdienaren terugkeerden vanuit dit gebied kapseisde de boot waarin zij zaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De gezonken boot en de buitenboord motor zijn later op de dag gesleept naar de oever.

Het duikersteam van het Korps Politie Suriname zet de zoekactie naar de goederen en wapens voort.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.