“Bolo” aangehouden

Het Regio Bijstand Team (RBT) van de politie heeft op woensdag 3 februari in het stadscentrum de 30-jarige Furgill A. meer bekend als “Bolo” aangehouden.

Bolo wordt ervan verdacht een taxichauffeur in het ressort Latour op zaterdag 16 mei 2015 te hebben beroofd van een halsketting.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat “Bolo”  een bekende klant is van de taxichauffeur. Op 16 mei benaderde hij de taxichauffeur voor een rit in het ressort. Niets vermoedend reed de man de rit. Tijdens het uitstappen werd hij verrast door Bolo, die zijn halsketting wegrukte.

De taxichauffeur hield zijn ketting vast, maar het gelukte de crimineel toch met een deel van de ketting vandoor te gaan. De taxichauffeur en omstanders gingen de rover achterna, maar hij zag kans weg te vluchten via een aangrenzend bosschage.

Zijn tas werd in het bos gevonden, waardoor zijn personalia kon worden achterhaald. De benadeelde deed toen aangifte tegen “Bolo”, maar deze wist zich geruime tijd uit handen van de politie te houden.  Tijdens een rit in het stadscentrum zag de taxichauffeur “Bolo” . Hij belde gelijk naar de Centrale Meldkamer van de politie om dit door te geven.

Via een gelanceerd algo bericht reageerde het RBT die in de directe omgeving was. “Bolo” werd aangehouden en overgedragen aan de politie van Latour. Op het politiebureau ging hij tekeer tegen de politiemannen en deed heel wat bedreigende uitlatingen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.