Bolletjes slikker overleden ten gevolge van cocaïne intoxicatie

De 43-jarige Clifton Proeger is op zaterdag 11 september kort na aankomst op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis overleden.

Clifton deed op die dag in kritieke toestand de SEH aan en kwam ongeveer 19 minuten daarna te overlijden. Het ontzielde lichaam van Proeger werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica omdat het vermoeden bestond dat het mogelijk om een Covid-19 geval ging. Na een swapp test bleek dat niet het geval te zijn.

Er is vervolgens obductie gepleegd op het ontzielde lichaam en daarbij is komen vast te staan dat Clifton Proeger ten gevolge van cocaïne intoxicatie is overleden. De man had 21 cocaïne bolletjes in zijn maag, waarvan 1 helemaal opgelost was. De andere 20 bolletjes zijn uit het lichaam verwijderd en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade.

Naderhand is aan het licht gekomen dat Proeger op donderdag 9 september in het s’ Lands Hospitaal was opgenomen, omdat hij zich onwel voelde. Besloten werd om operatief in te grijpen. Vanwege de byzondere omstandigheden van Proeger achtte het operatie team het nodig om de operatie in aanwezigheid van de politie uit te voeren. Voor de komst van de politie zag Proeger kans uit het ziekenhuis weg te gaan. Zoals eerder aangegeven meldde hij zich op zaterdag 11 september aan op de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij kort daarna de geest gaf.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.