Boete ontlopende buschauffeur aangehouden

Politiemannen van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) hebben op woensdag 9 november voorlangs het politiebureau Latour wegcontroles uitgevoerd. Deze controles waren gericht op bestuurders van lijnbussen. Er werd nagegaan of de buschauffeurs verkeersvonnissen op hun naam hebben staan.

Op een bepaald moment werd een PL-buschauffeur gesommeerd te stoppen, maar die  sloeg een andere weg in om de controle te ontwijken. De politie zette de achtervolging in en de bus bestuurder werd enkele straten verder staande gehouden. Controle wees uit dat hij een vonnis op zijn naam heeft staan. Het betreft in deze een boete van SRD 850; subsidiair 19 dagen hechtenis. 

De buschauffeur kreeg vervolgens het bevel om onder begeleiding van de politie het bureau aan te doen voor verdere afhandeling. Op de rotonde van de Latourweg, stopte hij de bus en rende weg . 

De sterke arm was genoodzaakt te voet de achtervolging in te zetten en hield de man enkele straten verder aan. De op hol geslagen buschauffeur werd naar het bureau overgebracht. Hij kreeg voor zijn rijgedrag een boete van SRD 500 erbij.  

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.