Binnenkort met pinpas via digitale Pos apparaat verkeersboete betalen over straat

Het Korps Politie Suriname zal binnenkort  aan verkeersovertreders de mogelijkheid bieden om via een digitale POS apparaat met een pinpas de boetegelden te voldoen. Het ligt in de bedoeling om deze week van start te gaan met een pilot in Paramaribo. 

POS (Point of sale) betekent in het algemeen de plek waar de transactie plaatsvindt. Het digitale Pos apparaat wordt in Suriname ook veel gebruikt om een betaling met een pinpas te voldoen ( point of purchase). 

Deze toevoeging die gepleegd wordt aan de mogelijkheid tot betaling van de boetegelden  ligt in het feit dat er vele klachten binnenkomen van overtreders die van het kastje naar de muur worden gestuurd wanneer zij hun boete willen voldoen.  Uit wrevel betalen zij de boete niet en worden daarna geconfronteerd met een vonnis, waarbij zij veroordeeld worden met eventuele hechtenis indien zij niet terstond de boete betalen.

Naar aanleiding van de vele klachten heeft de Procureur Generaal bij het Openbaar Ministerie zich samen met een team van stakeholders gebogen over de mogelijkheid voor een vlottere afhandeling van de boetegelden.

Voor deze pilot zullen 3 afdelingen voorzien worden van een digitale Pos apparaat nl:

* De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS)  van het Korps Politie  
    Suriname die zich bezig houdt met het registreren van kentekennummers van voertuigen waarvan
    de bestuurders de boete van hun eerder begane overtreding niet hebben betaald, 

* de afdeling Parketwacht die belast is met de incasso van boetegelden 

* en het Verkeer Handhavingsteam [V.H.T.] dat belast is met verkeerscontroles.

 

Na drie maanden volgt een periode van evaluatie waarna de beoordeling zal volgen voor wat betreft de effectiviteit en de efficiëntie van het gebruik van het digitale pos apparaat.

 

Het betalen via een pos apparaat heeft eveneens zijn voordelen voor wat betreft het voor handen

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.