Bijrijder beschermt dronkenautobestuurder, maar valt door de mand

De politie van Kwatta heeft op zaterdag 18 juni de 26-jarige autobestuurder Radjkoemar R. ingesloten.

Radjkoemar veroorzaakte op de bewuste avond een aanrijding met een ander voertuig op de kruising van de Posrenstraat en de Kwattaweg. Via de Centrale Meldkamer werd de politie van Kwatta ingeschakeld.

Uit het onderzoek bleek dat Radjkoemar met een bijrijder reed over de Posrenstraat en ging naar de Kwattaweg. Op voormelde kruising verleende hij echter geen voorrang aan een ander voertuig met vijf inzittenden die over de Kwattaweg reed met als gevolg de aanrijding. Vier inzittenden van het andere voertuig liepen letsels op. Per ontboden ambulance zijn de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Twee hunner zijn na medische behandeling heengezonden. De twee anderen werden ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, maar zijn inmiddels ontslagen.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig van de veroorzaker gaf de bijrijder aan dat hij de autobestuurder was. Ooggetuigen gaven echter aan dat Radjkoemar de auto bestuurde. Radjkoemar bleek onder invloed te hebben deel genomen aan het verkeer. Zowel Radjkoemar en de bijrijder zijn overgebracht naar het politiebureau.

Bij ondervraging kwam de bijrijder op zijn verklaring terug en gaf aan dat zijn jongere broer Radjkoemar de bestuurder is geweest. Radjkoemar die dronken was, werd onderworpen aan een blaastest en blies 610 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde alcohollucht is 220 microgram.

Na te zijn ontnuchterd werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de veroorzaker ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.