Bij zoektocht vermisten stuit de politie op marihuanaveld

De 46-jarige Monisie Kontoe en Totolie Loseta, ongeveer 60 jaar,  woonachtig te Frans Guyana, zijn in de eerste week van juni van huis vertrokken om naar  de  kostgrond van  Monisie te gaan.  De kostgrond ligt te Django Pasie in het district Marowijne. De vrouwen hebben ongeveer een week gewerkt. De familie heeft daarna nooit meer iets van hen vernomen. 

Op dinsdag 21 juni  ging de zoon van één van de vrouwen naar het kamp waar de vrouwen verbleven en zag hen niet. Hij ging naar de kostgrond die op een afstand van 750 meter verwijderd van het kamp is. Daar werd het eten dat de vrouwen vermoedelijk hadden meegenomen onaangeroerd aangetroffen.

De zoon ging naar het politie bureau van Albina en deed aangifte van vermissing. 

Samen met militairen is er een zoektocht op touw gezet.  Onderzoek naar aanleiding van verkregen informatie leidde de politie naar een woning waar er twee jachtgeweren onbeheerd werden aangetroffen en in beslag genomen. De volgende dag keerde de politie terug naar de locatie. De wetsdienaren troffen een manspersoon aan en nog twee jachtgeweren die eveneens in beslag werden genomen. In de woning werden een aantal kilo’s marihuanazaden aangetroffen.  Bij onderzoek in de omgeving stuitte de politie op een marihuanaveld. De narcoticabrigade werd ingeschakeld. Tot nog toe is er één manspersoon aangehouden en in verzekering gesteld.

Er is vooralsnog geen spoor van de twee vermiste  vrouwen. De zoekactie wordt voortgezet.

Het onderzoek in deze zaak wordt  door de recherche van regio Oost en Kapitale Delicten uitgevoerd.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.