Beveiligingsambtenaar door politie Albina aangehouden

De politie van het bureau Albina heeft in de voormiddag van maandag 31 mei de 34-jarige beveiligingsambtenaar Selwin, P. aangehouden.
De wetsdienaren deden na de melding van een schietincident bij een winkelpand te Papatam de locatie aan voor onderzoek. Daarbij werd geconstateerd dat Selwin naast zijn beroep als beveiligingsambtenaar ook als security guard fungeerde bij voornoemd winkelpand. Op een bepaald moment kreeg hij een woordenwisseling met een klant, die uitliep in een worsteling tussen de twee manspersonen. Selwin haalde zijn dienstwapen tevoorschijn en bij die gelegenheid ging er een schot af die een onschuldige burger raakte die niets met de zaak te maken had. Deze onschuldige burger, ene P. liep een in en uit schotwond op in zijn buikstreek.
Tijdens de worsteling met de klant bracht de beveiligingsambtenaar de man met de kolf van het dienstwapen een slag toe op zijn hoofd. De klant liep een gapende wond op. De twee
gewonde slachtoffers werden voor het bekomen van medische hulp afgevoerd naar de Franse kant.
De beveiligingsambtenaar werd bij aankomst van de politie direct in de boeien geslagen. Hangende het verder onderzoek is de verdachte Selwin samen met het in beslag genomen dienstwapen overgedragen aan de rechercheurs van regio Oost.
Bij de voorgeleiding heeft Selwin een volmondige bekentenis afgelegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.