Bestuursdienst ondersteunt politie bij lockdown controles

Voor dit weekend (vrijdag 4 september 20.00u tot en met maandag 7 september 05:00 uur) geldt er weer een total lockdown in Suriname. Leden van de politie zullen in verband hiermee strenger optreden tegen overtreders. De politie krijgt daarbij de volledige ondersteuning van de districtscommissarissen van Paramaribo, R. Bhola en F. Javinde die ook bestuursambtenaren zullen inzetten bij de actie.

Op heden, vrijdag 4 september hebben de districtscommissarissen in overleg met de politie besloten het personeel in te zetten om samen met de politie op ressortsniveau de gemeenschap te informeren, controleren op de naleving van de Covid regels. De bestuursambtenaren, ressortraadsleden zullen ingaande vandaag in alle 12 ressorten van Paramaribo met de politie optrekken voor controle.

De operaties in de verschillende ressorten starten telkens vanuit de respectievelijke bestuurskantoren. Ook de ressortraden en Districtsraad ondersteunen de verscherpte actie van de politie. Gedurende de lockdown is het behalve voor personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten niet toegestaan op straat te gaan.

Dc Bhola doet een beroep op eigenaren van supermarkten, voedingszaken hun deuren voor 19:00 uur sluiten, zodat een ieder voldoende ruimte heeft om naar huis te gaan voordat de Lockdown in werking gaat. De politie zal ook controle voeren bij de bruggen over de Suriname, Saramacca, Nickerie en Coppenamerivier en over het Saramaccakanaal. Ook mini road blocks en de surveillances van de gemotoriseerde eenheid horen tot het actiemodel. (bron: AllesinSu)

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.