Beschieting en beroving te Snesie Pasi; slachtoffers met schotverwondingen opgenomen

De politie van Brownsweg kreeg op dinsdag 12 december melding van een beschieting en beroving te Snesi Pasi.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat Asraf die ondernemer is goederen moest afleveren aan zijn arbeiders in dat gebied. Hij benaderde zijn neefje die politieman is en op dat moment vrij van dienst was om met hem mee te gaan.

Toen de goederen aan de arbeiders waren afgegeven, reden de mannen weg uit het gebied. Het vermoeden bestaat dat de criminelen de mannen het gebied hebben zien inrijden. Zij vatten post in het bos langs Snesi Pasi ter hoogte van kilometer 1, waar de weg overgaat in een helling.

Ter hoogte van de helling moest de bestuurder zijn vaart verminderen en werd het voertuig gelijk onder vuur genomen door drie gemaskerde en gewapende rovers.

Zowel de politieman als zijn oom liepen schotverwondingen op. De verdachten overmeesterden de slachtoffers en gingen er vandoor met het dienstvuistvuurwapen van de wetsdienaar, een kleine hoeveelheid goud en U$ 200. Na de daad vluchtte de criminelen het bos in.

De ondernemer die als mede inzittende in het voertuig zat, nam het stuur over en is gereden naar Brownsweg. Ter hoogte van km 14 kreeg hij hulp van dorpsbewoners. Deze schakelden de politie van Brownsweg in en brachten de twee gewonden voor medische behandeling over naar de Medische Zending (MediZeb).

De gewonde slachtoffers werden per ontboden ambulance vanuit Medizeb afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting en verkeren buiten levensgevaar.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van regio Midden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.