Beruchte Tooty” aangehouden

Wetsdienaren van het politiebureau Latour slaagden erin de 20 jarige beruchte Renato C. alias “Tooty” op zondag 17 oktober aan te houden.
Deze verdachte beroofde in de maand mei en juli van het lopend jaar twee jongemannen die over straat liepen van hun mobiele telefoontoestellen. Daarnaast bracht hij ook dit jaar een ander manspersoon tijdens een ruzie verwondingen toe met een bijl. Het slachtoffer liep een armfractuur op en is voor medische behandeling verwezen naar de orthopeed. In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober 2021 maakte Renato zich schuldig aan een woninginbraak aan de Menkendam. Bij die inbraak ging hij er vandoor met een televisie toestel, een microwave, twee gascilinders van 28 lbs en een geldbedrag in SRD. Na de aangifte van deze inbraak stelde de politie op 16 oktober een onderzoek in en werden de weggenomen goederen met uitzondering van het geldbedrag op het woonadres van Renato aangetroffen en inbeslaggenomen.
Bij die gelegenheid werden in eerste instantie drie bewoners als verdachte aangemerkt en aangehouden. Naderhand kwam tijdens het politioneel onderzoek naar voren dat Renato de goederen naar de woning had gebracht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal na te zijn verhoord heengezonden. De goederen werden vervolgens afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.
De wetsdienaren signaleerden op 17 oktober de verdachte Renato te De Goede Verwachting. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen. Ondanks er waarschuwingsschoten werden gelost om hem tot stoppen te dwingen, zette hij zijn vlucht voort. Op een bepaald moment hield de verdachte zich schuil in een bosschage aan de Purmerendweg. Na een zoekactie van de politie werd hij in het bosschage gevonden en aangehouden.
Tegen de verdachte die een bekende van de politie is, zijn er meerdere aangiften gedaan. Hangende het onderzoek is Renato na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.