Beruchte kippen- en doksen dief steelt ook vruchten en groenten

De politie van Lelydorp heeft op maandag 7 december de beruchte Soerish T. (46) aangehouden ter zake diefstal.

Soerish maakt al jaren de omgeving gelegen tussen de Java- en de Decraneweg onveilig. Deze verdachte heeft reeds meer dan tien keren in de gevangenis gezeten voor het plegen van soortgelijke strafbare feiten in het ressort.

De politie kreeg op de bewuste dag de melding dat de bekende doks-en kippendief door een eigenaar op heterdaad betrapt. Hij was in een boom bezig vruchten weg te nemen. Bij aankomst ter plekke werd Soerish door de wetsdienaren aangehouden. De verdachte had al 10 grote pompelmoezen geplukt en in een gebruikte jute zak (voerzak) gedaan. Deze dief nam niet alleen de vruchten weg, maar ook de jute zakken. In één van de zakken had hij zes stuks pompoenen die hij vermoedelijk op een ander adres moet hebben weggenomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Soerish werd ook al gezocht voor twee eerder gepleegde diefstallen. Deze diefstallen pleegde hij op zaterdag 28 november en op woensdag 2 december. Zijn buit bestond toen uit leg kippen, manja’s en 25 stuks eenden.  Op deze adressen waar de familie N. woonachtig is, heeft hij meermalen gestolen. Uit het onderzoek is gebleken dat Soerish die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft als arbeider werkte voor de familie. Sedert die periode nam hij steeds zaken weg van de familie. Op een bepaald moment werd hij ontslagen.

Aangezien deze verdachte wist dat de woning van zowel de vader als de zoon voorzien waren van camera’s en hij eerder op de camerabeelden is herkend, nam hij op beide adressen de camera’s weg. De vader is al moe van deze dief en heeft besloten geen camera’s meer aan zijn woning te plaatsen. De zoon deed dat wel.  

Bij de diefstal op zaterdag 28 november had deze beruchte dief door dat de eigenaar weer een camera heeft geplaatst. Op de camerabeelden is duidelijk te zien hoe de man achterwaarts naar de kippenren loopt om niet herkend te worden. Ondanks deze handeling van hem is hij positief herkend als te zijn de kippen- en doksen dief.

Hangende het verdere onderzoek is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de beruchte dief gratis loge geboden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.