Beruchte inbreker op heterdaad betrapt

De beruchte inbreker M. meer bekend als “Langa” is in de vroege ochtend van woensdag 23 november op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. De huisbaas loste twee schoten met zijn jachtgeweer en “Langa” is daarbij geraakt aan zijn arm en been.

De politie van Jarikaba deed na een telefonische melding van schoten op een adres in het ressort de plaats aan. Het voorlopige onderzoek wees uit dat er in de buitenwoning van de eigenaar vanaf de maand september tot en met dinsdag 22 november diverse inbraken zijn gepleegd. Hij deed op 22 november aangifte van inbraak in zijn buitenhuis. Na de aangifte besloot hij de nacht daar door te brengen.

Op een bepaald moment van de nacht hoorde hij gestommel en schrok wakker.  Gewapend met zijn jachtgeweer ging hij hierop af. Hij kwam oog in oog te staan met een manspersoon, die hem wilde aanvallen met een scherp voorwerp. De huisbaas nam geen kans en loste twee schoten. De verdachte probeerde weg te komen via de opening waarin hij het huis is binnengedrongen. Zijn vlucht werd echter op het balkon gestaakt. 

De politie trof op de gewonde verdachte, die de beruchte “Langa” blijkt te zijn een schroevendraaier en andere gereedschappen aan die kunnen worden gebruikt als breekwerktuigen. Deze werden in beslag genomen. Per ontboden ambulance werd “Langa” die niet aanspreekbaar was, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Onder politiebewaking is hij ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

“Langa” is eerder geraakt door een setigon toen hij een inbraak wilde plegen.

De eigenaar is legaal in het bezit van het jachtgeweer en is na verhoor heengezonden. Hangende het verdere onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.