Bende bromfietsdiefstal in beeld gebracht en deels aangehouden

De politie van het ressort Lelydorp heeft in de maand februari een bende die bromfietsen heeft gestolen in het ressort opgerold. Het betreft de 18-jarige Nataniël B. en Gerginio K.(19) die reeds zijn aangehouden. Er zijn andere kompanen die al in beeld zijn gebracht en alsnog moeten worden aangehouden.

De criminelen hebben zich gemunt op bromfietsers die hun vervoer ergens in het ressort achterlaten. Deze bromfietsers vervolgen hun weg naar hun werkplaats in Paramaribo met de lijnbus. Bepaalde van deze bromfietsers merkten dat bij terugkeer hun vervoer is weggenomen en deden aangifte tegen onbekende dader bij de politie.

Ook bij de nieuwe Mall zijn er bromfietsen weggenomen en tijdens het onderzoek is Nataniël in beeld gebracht. Via Facebook bood Gerginio bromfietsonderdelen ten verkoop aan. Een van de benadeelde die dit opmerkte, stelde de politie in kennis hiervan. Na een afspraak met de verkoper deed de benadeelde onder leiding van de politie de afgesproken plek aan. Gelukkigerwijs kwam de verkoper Gerginio aangereden op de bromfiets van de benadeelde.

De verkoper is in de kraag gevat en is de bromfiets in beslag genomen. Delen van de andere bromfietsen zijn teruggevonden bij de heler Gerginio. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om een bende van schoolgaande en niet schoolgaande die de omgeving onveilig maakt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Nataniël en Gerginio ingesloten. De rest van de bende zal worden opgespoord.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.