Benadeelde loopt schotverwonding op tijdens beroving; verdachten voortvluchtig

De 40-jarige benadeelde K.J. heeft op woensdag 8 november 2023 bij een beroving aan de Vredenburgweg een schotverwonding opgelopen in zijn zitvlak.

De politie van het bureau De Nieuwe Grond deed na de melding van de beroving, waarbij er sprake was van een slachtoffer met een schotverwonding de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst van de wetsdienaren werd het slachtoffer niet op de plek aangetroffen. Omstanders gaven de politie te kennen dat het slachtoffer per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis had aangedaan, waarna de wetsdienaren richting de SEH koersten.  Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het slachtoffer zich alleen in de auto bevond. Op een gegeven moment reden de verdachten die op een bromfiets gezeten waren, hem tegemoet en schoten direct op het voertuig, waarna zij hem onder bedreiging van de wapens beroofden van zijn halsketting en geld. Het slachtoffer liep een schotwond op in zijn zitvlak en is ter observatie en verdere medische behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Zijn gezondheidstoestand is stabiel. Na de daad verlieten de twee verdachten met hoge snelheid, op de bromfiets, de plek. De verdachten hadden vermoedelijk geen valhelmen op, maar maskers en waren in het zwart gekleed met witte handschoenen aan.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.