Bekendmaking KPS omtrent externe opleidingen tot BAVP

Het is gebleken dat ondanks eerdere berichten van het Korps Politie Suriname (KPS) dat zij zich niet aansprakelijk stelt voor opleidingen tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) die door instituten verzorgd worden die niet geregistreerd staan bij de politieorganisatie, er toch personen en instanties zijn die de opleidingen volgen bij bedoelde instituten.

Nogmaals wordt erop gewezen dat het gevolg hiervan is dat kandidaten die deze opleiding hebben afgerond niet zullen worden voorgedragen voor beëdiging. Dit vanwege het feit dat zowel die opleidingsinstituten als als het curriculum onbekend zijn bij het KPS.

Ten overvloede moge vermeld worden dat bij Beschikking van de Minister van Justitie en Politie d.d. 15 januari 1998 no.157, houdende vaststelling van het Reglement Opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie, de organisatie van en het toezicht op de opleiding berusten bij de Korpschef van het Korps Politie Suriname.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de coördinator BAVP opleidingen KPS, de heer Roosenhoff. Hij is gedurende kantooruren te bereiken op het nummer 8693739.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.