Bekende van de politie op heterdaad betrapt

Scenso V. die een bekende van de politie is, werd op donderdag 22 oktober tijdens een inbraak in het ressort Santo Dorp op heterdaad betrapt door buurtbewoners. Uit onderzoek blijkt dat deze 21-jarige verdachte een erf opging waarop er een aantal woningen staan. Op het moment hij bezig was een inbraak te plegen in één van de woningen werd hij door omstanders betrapt.

De menigte nam het recht in eigen hand en heeft Scensio na de aanhouding, mishandeld. De politie van Santo Dorp die werd ingeschakeld, was genoodzaakt Scensio over te brengen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis voor medische behandeling. De verdachte heeft letsels opgelopen bij de mishandeling door de omstanders. Na de medische behandeling werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Gelet op het feit dat Scensio mishandeld is geworden door de buurtbewoners en ernstige letsels heeft overgehouden,  is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden na te zijn verhoord.

 

Wanneer u een verdachte op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een strafbare feit bent u als burger bevoegd de verdachte aan te houden. De politie dient dan gelijk ingeschakeld te worden, zodat de verdachte kan worden overgedragen. Indien u het recht in eigen handen neemt en de verdachte mishandelt, maakt u zich schuldig aan een strafbare feit. Suriname is een land met geldende rechtsregels en normen waar een ieder zich aan moet houden. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om het nuchtere verstand te laten prevaleren en rekening te houden met het bovenstaande.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.