Bekende van de politie aangehouden

De 26-jarige Guillermo, A., een bekende van de politie, is dinsdagavond 13 oktober door de politie van Lelydorp aangehouden. De politie kreeg kort voor zijn aanhouding een melding dat er een verdacht voertuig was geparkeerd in de omgeving van de De Craneweg. Ter plaatse trof de politie het voertuig aan.

Daarin zaten een man- en een vrouwspersoon. De manspersoon werd herkend als te zijn een voortvluchtige verdachte die 3 maanden terug betrokken is geweest bij een diefstal middels geweldpleging en een openlijke geweldpleging.

De wetsdienaren vroegen hem naar zijn personalia, maar hij weigerde antwoord hierop te geven. Hij stapte snel uit het voertuig en koos het hazenpad. De politie zette de achtervolging in en werd Guillermo een paar meters verder aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig, waarbij de polshorloge van een agent kapot ging.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, daar gaf hij een valse naam door. Aangezien hij een bekende van de politie is, bleven de wetsdienaren doorvragen tot hij zijn juiste personalia doorgaf. Hangende het onderzoek is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ter zake zware mishandeling en openlijke geweldpleging in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.