Bekende van de politie aangehouden voor diefstal

De 46 jarige J.K. is op zaterdag 27 februari door de politie van het bureau Henar in het district Nickerie voor diefstal van een motor van een tractor aangehouden.

J.K. die een bekende van de politie is, wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari een motor van een tractor en een onbekend aantal gereedschappen op een rijstveld te Middenstands Polder te hebben weggenomen.

De benadeelde ondernemer K.R. deed aangifte van de diefstal bij de politie van Henar en gaf aan dat hij zijn tractor op 26 februari had ingezet om water te pompen naar zijn rijstveld. Toen het laat werd zette hij de motor uit en liet alles zonder toezicht achter en vertrok naar huis. Bij aanvang van zijn werkzaamheden de volgende ochtend merkte hij op dat de motor van zijn tractor ontbrak.

Aan de hand van de aangetroffen sporen die leidde naar de plek waar de tractor van een andere ondernemer, ene T. stond, vermoedde de aangever direct dat de wachter van T. meer van deze diefstal moest afweten. Op de tractor van T. zag K.R. ook nog een buigtang die aan hem toebehoort.

De verdachte wachter J. bleek de bekende van de politie te zijn, die verschillende vonnissen op zijn naam heeft staan. Hij werd opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. J. ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. De buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.