Bekende ‘Powisi’ aangehouden door RBT Midden

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 10 juli de 34-jarige Rinaldo M. alias ‘Powisi’ aangehouden die betrokken is geweest bij een schietincident.

De politie van Bureau Nieuwe Haven (BNH) kreeg  via de Centrale Meldkamer (CMK) de melding dat er zich een slachtoffer met een schotverwonding bevond op de hoek van de Ladesma- en de Hoogestraat.

Op de plek troffen de wetsdienaren inderdaad een vrouwspersoon aan met een schotverwonding aan haar bovenbeen. Zij verklaarde  staande voor haar woning te zijn aangesproken door drie gewapende manspersonen die uit een voertuig stapten. Deze waren op zoek naar haar broer genaamd ‘Popcaan’.  Terwijl ze aangaf niet te weten waar “Popcaan” is, kwam deze plotseling tevoorschijn. Het drietal overrompelde hem. Hij liep kap- en schietverwondingen op. Ook de vrouw liep een schotwond op.

Voor de komst van de politie hadden de daders de plek reeds verlaten. Ook ‘Popcaan’ is niet aangetroffen. Omstanders verklaarden dat hij per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is gegaan. De vrouw is per ontboden ambulance naar de SEH van het AZP afgevoerd. Na medische behandeling is zij heengezonden. ‘Popcaan’ heeft zich echter nooit gemeld bij de SEH.

De CMK lanceerde een algemene oproep en speelde het kentekennummer door van het voertuig waarin de geweldenaars zich verplaatsten. RBTM speelde op het algo bericht in en reed het voertuig klem. De bekende ‘Powisi’ die vaker is aangehouden voor geweldsdelicten, is alleen aangetroffen in het voertuig. Ondanks volgens getuigen ‘Powisi’ degene is die zou hebben geschoten, ontkent hij die handeling te hebben gepleegd. ‘Powisi’ is overgedragen aan de politie van BNH. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de bekende verdachte in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek is overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.