Bekende kabeldief wederom op heterdaad betrapt en aangehouden

De 56-jarige V.L. die er een gewoonte van maakte om elektrische kabels weg te nemen is op zaterdag 9 september 2023 wederom door de politie van het bureau Latour aan de Latourweg aangehouden.

De wetsdienaren kregen telefonisch de melding, waarbij de beller aangaf V.L. op heterdaad te hebben betrapt tijdens het wegnemen van elektrische kabels.

Bij aankomst op de locatie troffen de wetsdienaren de verdachte V.L. die een bekende kabeldief is, op de langs de weg lopende berm aan. De verdachte die zogenaamd bezig was de berm schoon te maken, hield de wetsdienaren voor niet aan de elektrische mast te zijn geweest. Bij een ingesteld onderzoek van de politieambtenaren werd in de directe omgeving een stuk van de koperen kabel aangetroffen, die met een scherp voorwerp van de mast was weggesneden. V.L. werd als verdachte aangemerkt voor het stelen van de koperen bedrading van een dienstverlenend bedrijf. Bij een veiligheidsfouillering werd op de verdachte aangetroffen en in beslag genomen een scherp voorwerp. Hierna werd de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is V.L. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.