Bejaarde gokverslaafde vergokt onrechtmatig ontvangen geldbedrag

De politie van Meerzorg heeft op vrijdag 8 juni de 73-jarige Raman W. aangehouden ter zake oplichting en verduistering.
Raman heeft op donderdag 31 mei Euro 2.600 bij een ondernemer in ontvangst genomen, ondanks hij wist dat het geld hem niet toebehoorde.
Onderzoek wees uit dat de ondernemer het geld en een telefoonnummer van een reisbureau dat gevestigd is in Nederland heeft gekregen. Op dat nummer moest deze ondernemer de desbetreffende persoon bellen en het geld afgeven.
Toen de ondernemer op het nummer belde, kreeg hij Raman aan de lijn, die zoals afgesproken het geld in ontvangst nam bij de ondernemer. Daags daarna, meldde de rechtmatige ontvanger zich bij de ondernemer aan om zijn geld in ontvangst te nemen. Hierbij is gebleken dat tijdens de communicatie van het reisbureau en de ondernemer in Suriname er een fout is geslopen, waardoor de ondernemer het geld aan een verkeerde persoon heeft uitbetaald.
Raman werd opgespoord en aangehouden. Hij geeft toe het geld te hebben vergokt. Bij een onderzoek in zijn woning is er Euro 1.900 terug gevonden.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Raman in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.