Bejaarde autobestuurder 53ste verkeersdode

De 74-jarige autobestuurder Floris Riedewald is op dinsdag 9 oktober na een aanrijding in het ziekenhuis overleden.

Floris veroorzaakte op die bewuste dag een aanrijding met een trekker aan de Mr. J. Lachmonstraat. De politie van het ressort Flora deed na de melding van de aanrijding de plek aan voor onderzoek.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Floris met zijn voertuig reed over de noordelijke rijbaan van voornoemde weg. Hij kwam vanuit de Coesewijnestraat richting de J.A. Pengelstraat. De trekker reed over de zuidelijke rijbaan en kwam vanuit de J.A. Pengelstraat gaande richting de Coesewijnestraat.

Floris verleende bij het beschrijven van een rechtse bocht geen voorrang aan de trekker met als gevolg de aanrijding. Het voertuig van Floris werd van achteren aangereden, vervolgens ramde hij een camerapaal  en kwam tot stilstand, na ook een schutting te hebben geramd.

Uitwendig bekeken had Floris een barst verwonding op zijn voorhoofd opgelopen. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij na enkele uren de geest gaf.

De trekker bestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het ontzielde lichaam van Floris is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van Floris staat de verkeersbarometer landelijk op 53.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.