Begin van brand ontdekt door voorbijganger

Een begin van brand in het gebouw waar de afdeling Algemene Zaken van het Ministerie van Buitenlandse zaken is gehuisvest, is binnen enkele minuten door de brandweer geblust.

Een voorbijganger merkte op dat er rookontwikkeling uit het gebouw kwam. De getuige bracht dit onder de aandacht van een bewaker die de wacht hield voor een andere gebouw in de buurt. Nadat de bewaker zich had overtuigd van de rookontwikkeling, schakelde hij via de Centrale Meldkamer de politie van Centrum in.

De politie schakelde gelijk de brandweer in en deed de plek aan voor onderzoek. De brandweerlieden hadden  binnen enkele minuten het vuur onder controle. Er is sprake van vermoedelijke kortsluiting. De Forensische  Opsporing is belast met het onderzoek. De politie sluit brandstichting uit.

De brand is begonnen in een ruimte waar er meerdere apparaten zijn aangesloten op een stopcontact. Doordat het gebouw luchtdicht was, is de brand beperkt gebleven. Wel is vanwege de blussingswerkzaamheden sprake van waterschade. Het gebouw behoort het RK-Bisdom toe.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.