Bedrijfsongeval

De politie van Latour kreeg op woensdag 14 oktober een melding dat een arbeider van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) van een mast was gevallen aan de Toemoek-Hoemakstraat. Ter plaatse trof de politie  het slachtoffer aan, die kermde van pijn en kwam er ook bloed uit zijn mond en neus.

Per ontboden ambulance werd de gewonde, die niet aanspreekbaar was, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij werd ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de man met een andere arbeiders van EBS bezig was werkzaamheden te verrichten op het hoogspanningsnet. Het slachtoffer zat in een werkbak van een hoogwerker, die hij persoonlijk bediende. Hij heeft zich niet gehouden aan de veiligheidsvoorschriften, daar hij geen veiligheidsriem om zijn middel had vastgemaakt.

Op een bepaald moment kreeg hij een elektrische shock en viel van een hoogte van ongeveer 5 meters uit de werkbak naar beneden.

Het slachtoffer is nadat hij bij bewustzijn kwam, vanmorgen heengezonden. Hij is verwezen naar zijn huisarts voor verder behandeling.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.