BBS’er schiet security guard SEH dood

De politie van het ressort Munder kreeg op vrijdag 25 maart omstreeks tien over half vijf in de ochtend melding van een schietincident op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis.
De surveillerende eenheden van de politie waren snel ter plaatse.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de 29-jarige Wiresh R. voor medische behandeling de SEH had aangedaan. De man die vond dat hij te lang moest wachten ging tekeer tegen het verplegend team. Wiresh bevond zich op dat moment samen met zijn vriendin binnen op de SEH.

De 45-jarige Daniel Ivanildo die dienst deed als bewaker van SEH gaf op een gegeven moment door dat begeleiders van patiënten buiten moesten plaatsnemen. Wiresh had moeite met die regel en ging tekeer tegen de bewaker. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen.
Wiresh die een medewerker is van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (B.B.S.), bracht Ivanildo een slag toe op zijn borst en trok daarna zijn legitimatiebewijs te voorschijn om te tonen wie hij is. Ivanildo gaf Wiresh een stoot en er ontstond een gevecht binnen op de SEH waar patiënten voor behandeling waren.
Tijdens de worsteling moet de BBS’er zijn dienstwapen tevoorschijn hebben gehaald, waarna er een schot afging.
Ivanildo werd in zijn rechterborststreek geraakt door de kogel.
Eerste hulp mocht niet baten. Het slachtoffer liet ongeveer een half uur na het incident het leven.

De verdachte is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het lijk van Ivanildo is voor obductie in beslag genomen.
Wiresh is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.    

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.