BBS’er en comparant aangehouden voor afpersing

De 25-jarige Stefanus L. en Steven L. zijn op woensdag 30 december aangehouden door de politie van het bureau Nieuwe Haven. De twee mannen hebben zich op dinsdag 29 december begeven naar een supermarkt in aan de Hernutterstraat.

Een van de mannen legitimeerde zich als te zijn politieambtenaar en de andere als bestuursambtenaar. Aangezien de winkelier geen onderscheid kon maken van een politieambtenaar en de BBS nam hij gevoeglijk aan dat het een politieman betrof.

De mannen hielden de winkelier verder voor dat zij voor controle werkzaamheden in de winkel waren. De vergunning van de winkeleigenaar werd gecontroleerd en andere goederen. De winkelier kreeg te horen dat zijn vergunning vervallen was en dat hij ook vervallen levensmiddelen die hem veel geld aan boete zou kosten.

In plaats van de hoge boetes mocht de winkelier SRD. 1000 betalen. Hij gaf de mannen het bedrag. Naderhand is de winkelier tot de ontdekking gekomen dat zijn vergunning niet vervallen was. Hij schakelde de politie in. Op camerabeelden is de handeling van de twee mannen bekeken. De BBS’er is op zijn woonadres aangehouden. Zijn comparant Stefanus meldde zich aan op het politiebureau.

De politie van het ressort Centrum kreeg eveneens melding van een soortgelijk geval waarbij de zelfde werkwijze is gehanteerd. De verdachte hield winkeliers voor ambtenaar te zijn van de Economische Controle Dienst. Samen met een andere manspersoon die zich uitgaf  als een ambtenaar van een andere ministerie.

Het blijkt dat het om dezelfde BBS’er en zijn comparant gaat.

Terwijl de BBS’er ontkend het strafbare feit te hebben gepleegd, gaf Stefanus aan SRD 450 uit de buit te hebben ontvangen van hem.

De mannen zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.  

De politie onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.