‘Barba’ brengt vriendin om het leven

De recherche van regio Midden heeft op woensdag 20 september de 32-jarige Claudio S. meer bekend als ‘Barba’ ingesloten.

De verdachte is door een familielid overgebracht naar het politiebureau. Volgens verklaring van “Barba” heeft hij in de avond van dinsdag 19 september zijn 38-jarige vriendin Agatha Derby om het leven gebracht. Naar zijn zeggen vertoefde hij samen met zijn vriendin voor werkzaamheden te Nieuw Koffiekamp. Bij haar had hij geruime tijd geld gespaard. Op de bewuste avond vroeg hij Agatha naar het geld om naar de stad te komen. De vrouw weigerde dat af te staan. Er ontstond een woordenwisseling gevolgd door een schermutseling tussen hen. Op een bepaald moment heeft hij haar keel dichtgedrukt en viel ze bewusteloos neer.

Claudio liet haar alleen achter, sloot de woning af en liep naar een familielid dat woonachtig is te Brownsweg. Aan het familielid vertelde hij dat hij zijn vriendin heeft vermoord.

De recherche van regio Midden deed samen met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM)Nieuw Koffiekamp aan en trof het levenloze lichaam aan. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen en is Claudio alias ‘Barba’ achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.