Automobilist zonder gordel om, reeds 5 keren voor 9 verkeersovertredingen veroordeeld; familie voorkomt dat hij in het gevang belandt

De automobilist A.M. werd op woensdag 19 juni 2024 door een politiemotorrijder geverbaliseerd, aangezien hij geen autogordel om had. Bij verdere controle en na verificatie is gebleken dat A.M. reeds vijf (5) keer voor negen (9) verkeersovertredingen door de rechter was veroordeeld. De overtreder A.M., zou hiervoor een groot boetebedrag moeten betalen of een vervangende straf van 13 weken hechtenis moeten uitzitten. Aangezien hij het boetebedrag niet gelijk kon voldoen, werd hij overgebracht naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Familieleden van A.M. die zich op het desbetreffende politiebureau hadden aangemeld, konden voorkomen dat hij in het politiecellenhuis werd geplaatst. Na het volledige boetebedrag te hebben betaald, werd A.M. ernstig aangesproken door de politie en zijn familie. Daarnaast hield de politie hem voor voorbeeldig rijgedrag te tonen in het verkeer en de veiligheid van zichzelf, alsook die van zijn medemens niet in gevaar te brengen.


Aangezien de grote schoolvakantie nadert, doet de politie een dringend beroep op geverbaliseerde overtreders met een buitenlandse vakantiebestemming, zich eerst aan te melden bij de politie, met name de afdeling ANRS en zich te laten informeren of zij al dan niet voor een verkeersovertreding(en) zijn veroordeeld.


De wegcontroles tijdens de vakantieperiode zullen onverkort worden voortgezet en zullen veroordeelde verkeersdeelnemers worden opgespoord ter uitvoering van hun vonnis.


Voor informatie en afhandelingen, kunnen personen zich begeven naar het politiebureau Latour, alwaar de afdeling ANRS van het Parketwacht is gehuisvest en wel van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur – 12.00 uur.


Het voldoen van betalingen middels uw pinpas is ook mogelijk.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.