Autobestuurder vermoedelijk na aanrijding mishandeld en overlijdt in ziekenhuis

De 34-jarige Clifton van der Clous is op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden.

De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika en dat er sprake moest zijn van zware persoonlijke ongelukken.

Daar aangekomen werd de autobestuurder Clifton die niet aanspreekbaar was, in een recreatiezaal aangetroffen. Hij was vast gebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. Zijn adem riek naar alcohol. De bromfietsbestuurder was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm alsook schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linker enkel.

Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Clifton in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.

Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vast bond en de politie inschakelde.

Naderhand kwamen de omstanders  aan de hand van een legitimatiebewijs die Clifton bij zich had, te weten dat hij van beroep militair was. Clifton werd door de politie  van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde Militaire Politie (MP) die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de SEH. De autobestuurder liet kort na aankomst te SEH het leven.

Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten en de MP voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.