Autobestuurder overlijdt in ziekenhuis na aanrijding

Bij een aanrijding in de vooravond van vrijdag 13 oktober 2023 tussen twee personenauto’s op de T-kruising van de Afobakaweg en de weg naar het dorp Balingsoela in het district Brokopndo is de autobestuurder A.P. (59) in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo komen te overlijden. Zijn mede inzittende A.P. (62) is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De politie van het bureau Brokopondo die de locatie aandeed voor onderzoek heeft geconstateerd dat beide personenauto’s in tegengestelde richtingen reden over de Afobakaweg. Op eerder vermelde kruising heeft de automobilist A.P. bij het beschrijven van een rechtse bocht geen rekening gehouden met het recht doorgaand verkeer met als gevolg de aanrijding.  De vermoedelijke veroorzaker A.P. en de mede inzittende liepen zware verwondingen op en werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar A.P. het leven heeft gelaten.

De benadeelde G.F. (31) en zijn mede inzittende G.F. (39) liepen lichte letsels op en zijn na medische behandeling heengezonden. Beide bestuurders die in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerden ten tijde van de aanrijding niet onder invloed van alcohol of een of ander bedwelmend middel. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk en zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer A.P. vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van A.P. afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.