Autobestuurder met valse rij toestemmingsbrief ingesloten; verstrekkers ook aangehouden

Leden van de afdeling Verkeer Handhavingsteam (V.H.T.)  hebben op donderdag 8 maart de 26-jarige autobestuurder Silva Jose R. tijdens verkeerscontrole staande gehouden.

Bij controle van zijn bescheiden bleek het dat Silva Jose over een valse rijtoestemmingsbrief beschikte. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude.

Naar aanleiding van de door Silva afgelegde verklaring zijn op zaterdag 10 maart twee verdachten aangehouden voor valsheid in geschrifte. Het betreft de 46-jarige Chubasco W. en Giani K. (28).

Het duo is bij proces-verbaal gehoord, waarbij er uit het onderzoek bleek dat Chubasco  degene moet zijn geweest die “klanten” zocht of hebben aangetrokken voor Giani. Giani hield zich bezig met het vervaardigen van valse documenten, zoals identiteitskaarten en rijbewijzen.

Zowel Silva en het duo zijn ter zake valsheid in geschrifte na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Op de gemeenschap wordt een beroep gedaan om zich ter verkrijging van officiële documenten persoonlijk te wenden tot de bevoegde instanties, omdat slechts het gebruik maken van een vals document al een strafbaar feit oplevert.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.