Autobestuurder die uitwijkt voor loslopende koe belandt in afvoerkanaal

De automobilist B.J. is op zondag 17 december 2023 omstreeks 07.30 uur met zijn voertuig in een langs de weg lopende afvoerkanaal aan de Abdul Ghani Madharweg beland. De politie van het bureau Corantijnpolder deed na melding van het verkeersongeval de locatie aan voor onderzoek. Hierbij constateerden de wetsdienaren dat B.J. voor een loslopende koe moest uitwijken met voor hem het gevolg zoals bovengenoemd. De autobestuurder die niet onder invloed van alcohol of één of ander bedwelmend middel verkeerde is in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook het voertuig is verzekerd en herkeurd en is geen schade aan eigendommen van derden aangebracht.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het voertuig direct afgestaan aan de bestuurder.

De politie doet een beroep op eigenaren van loslopend vee, ervoor zorg te dragen hun dieren op een afgebakend stuk grond te houden dan wel te plaatsen, zodat ook zij beschermd zijn en vrij kunnen grazen. Loslopend vee vormt over het algemeen een gevaar voor het verkeer en verrichten ook schade aan de groenteaanplanten van bewoners van de omgeving.
Loslopend vee kan in voorkomende gevallen door de politie worden geschut. Indien eigenaren en of belanghebbenden zich binnen twee weken niet aanmelden zal de politie genoodzaakt zijn via de notaris over te gaan tot openbare verkoop van de geschutte dieren.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.