Autobestuurder die 9-jarig kindje had aangereden na acht maanden in de kraag gevat

De 46- jarige automobilist A.L. is op vrijdag 22 september 2023 door de politie van het bureau Livorno aangehouden.

A.L. wordt ervan verdacht in de maand januari 2023 een 9-jarig meisje aan de Slagbalstraat in het ressort Livorno te hebben aangereden. Na de aanrijding stapte de man uit zijn voertuig om te kijken wat er met het slachtoffertje was gebeurd, maar toen de ouders van het meisje ter plekke arriveerden, reed A.L. weg zonder achterlating van zijn gegevens. De verdachte werd een aantal keren op zijn woonadres opgespoord, zonder het gewenste resultaat. 

De doorrijder deed op 22 september 2023 niets vermoedend het politiebureau aan voor het inwinnen van informatie. Hij werd daarbij positief herkend door de wetsdienaren, die hem direct in de boeien sloegen. Inmiddels heeft hij toegegeven het meisje te hebben aangereden. Uit de adminstratie is gebleken dat het rijbewijs van de A.L. reeds enige tijd was ingevorderd en dat hij niet mocht deelnemen aan het verkeer. Ook het voertuig waarmee hij het slachtoffertje had aangereden, heeft hij verkocht.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.L. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.