Auto dief veroorzaakt aanrijdingen op vluchtweg; loopt schotverwondingen op bij poging een ander autobestuurder te beroven en laat leven

De 23-jarige geestelijk gestoorde Xavier Godekken heeft op donderdag 16 juni aan de Kwattaweg een schotverwonding opgelopen toen hij een autobestuurder wilde beroven en liet kort daarna het leven.

De politie van het bureau Kwatta deed na de melding van het schietincident met dodelijk afloop de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd Xavier ter hoogte van Rubimmarkt met een schotverwonding liggend op zijn buik aangetroffen. Het slachtoffer vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde de dood van Xavier vast.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek is gebleken dat Xavier, die geestelijk gestoord was, eerder op die dag een auto had weggenomen aan de Vleesgroentestraat. Op zijn vluchtweg veroorzaakte hij ter hoogte van middenpad Kwatta reed hij een Noahbusje aan. De bestuurder van het Noahbusje zette de achtervolging in en toen Xavier dat doorhad, voerde hij zijn snelheid op. Hierdoor reed hij ter hoogte van Rubimmarkt een andere personenauto aan, die vervolgens tegen een ander geparkeerde auto aankwam.

De veroorzaker van de aanrijdingen stapte uit en stopte een personenauto die uit tegengestelde richting kwam aangereden. Bij die gelegenheid maakte hij het portier open en trok de bestuurder uit het voertuig. De bestuurder die een militair blijkt te zijn, haalde zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Toen Xavier dat zag, probeerde hij de man te ontwapen, waardoor er een worsteling ontstond tussen de twee mannen. Daarbij loste de man een schot en werd Xavier geraakt met voor hem het noodlottige gevolg.

Het ontzielde lichaam van Xavier is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen alsook het eerder ontvreemd voertuig. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek voor wat betreft de auto diefstal en de aanrijdingen.
Het gedeelte van het schietincident met dodelijk afloop is overgedragen aan de Militaire Politie (M.P.), aangezien de schutter een militair blijkt te zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.