Auto dief in de kraag gevat

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo heeft op woensdag 4 mei de 21-jarige Marcio S. aangehouden aan de van ’t Hogeruysstraat. 

Na een melding via de Centrale Meldkamer van beroving van een taxichauffeur  het distrikt Commewijne, werd er een bericht gelanceerd voor alle politie-eenheden op het veld.

Nabij de Wijdenboschbrug werd bedoeld voertuig klemgereden door RBT Paramaribo. De verdachte werd overgedragen aan de recherche van Regio Oost.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Marcio een taxi had genomen aan de Heiligenweg. Ter hoogte van Leliendal gaf de klant te kennen dat hij wilde plassen. De chauffeur stopte om hem daartoe in de gelegenheid te stellen.

Toen Marcio weer plaatsnam in het voertuig trok hij een scherp voorwerp voor de chauffeur. Onder bedreiging gaf hij de bestuurder te kennen dat hij met zijn auto vandoor zou gaan. Er ontstond toen een worsteling tussen de mannen. Het slachtoffer liep daarbij snijverwondingen op aan zijn onderbuik en vingers en zag op een bepaald moment kans om uit het voertuig te gaan.

De verdachte ging hierna met het voertuig vandoor richting de Wijdenboschbrug. De benadeelde liep te voet tot Alkmaar, waar hem hulp werd geboden. Hij deed vervolgens aangifte op het politiebureau te Mariënburg.

Het scherpe voorwerp is bij de aanhouding op de verdachte aangetroffen en in beslag genomen.

Het slachtoffer is met een visum voor medische behandeling verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Hangende het verdere onderzoek is de auto dief na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie gratis loge geboden in het cellenhuis.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.