Auto over de kop; mede inzittende overleden

De 18-jarige Chys Doelare heeft het leven gelaten na een verkeersongeval op zaterdag 20 januari aan de Magentaweg. Chys was als mede inzittende in een voertuig dat door zijn  broer Raoul werd bestuurd.

De verkeersunit van regio Midden kreeg de melding van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Op de plek werden de slachtoffers aangetroffen. Chys vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Raoul is zwaar gewond, per ontboden ambulance, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Hij was niet aanspreekbaar en is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat de broers met het voertuig reden over de Magentaweg komende vanuit de Indira Gandhiweg richting de Magentakanaalweg. Raoul die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, moet op een bepaald moment de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Hij kwam daarbij tegen een elektrische mast aan, waarna de pick-up over de kop sloeg.

De bestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs. Vanwege zijn gezondheidstoestand kon niet worden vastgesteld of hij onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer.

Het ontzielde lichaam van Chys is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van deze verkeersslachtoffer staat de verkeersbarometer landelijk op 5.

De verkeersunit van regio Midden is belast met dit onderzoek.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.