Aspirant inspecteurs aangesteld tot inspecteurs van politie

Het Korps Politie Suriname heeft op vrijdag 20 november dertien aspirant inspecteurs benoemd tot inspecteurs van politie 3e klasse. Het korps ging  in de maand maart 2013 na een strenge screening van sollicitanten die hadden gereflecteerd op de sollicitatie, van start met de opleiding Bachelor Politie Kunde.

Na een traject van twee jaren te hebben doorlopen, konden de aspirant inspecteurs middels schrijven van een thesis afstuderen. Deze relatief jonge groep afgestudeerden moet in het kader van de vergrijzing van de politietop binnen niet al te lange tijd, het te kort aan ambtenaren van politie op strategisch management niveau aanvullen. Vandaar dat zij nu reeds zodanig zijn gepositioneerd dat zij meehelpen om het strategische beleid te ondersteunen.

De groep geslaagden werden voor hun aanstelling tot inspecteurs van politie toegesproken door de waarnemend procureur-generaal, Mr. Baidjnath Panday, de bondsvoorzitter Robby Ramjiawan, de waarnemend korpschef Agnes Daniel en de vertegenwoordiger van de minister van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie.

De verschillende sprekers hebben de nieuw bakken inspecteurs succes toegewenst met hun nieuwe rang en loopbaan.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.