Arrestatie Team schiet rover in been kort na beroving

De politie van het ressort Centrum kreeg via de Centrale Meldkamer op 25 december een melding binnen van een beroving aan de Wicherstraat. De speciale politie eenheden op het veld speelden in op de melding. Op de locatie troffen de wetsdienaren het 21-jarige slachtoffer Hendry aan. Hij verklaarde dat hij over de Wicherstraat liep toen zijn schoudertas plotseling werd weggerukt door een manspersoon.

Op dat zelfde moment trok een andere manspersoon een houwer tevoorschijn, waarmee hij naar zijn halsstreek zwaaide. Hendry weerde zich met zijn hand af om erger te voorkomen en raakte gewond aan die hand. Na hun snode daad renden de rovers in de richting van de Hofstede Crullaaan met medeneming van de tas inhoudende een mobile telefoon, een militaire pas en een onbekend geldsbedrag aan Surinaamse dollars.

De opsporing naar deze twee verdachten werd aan de hand van de signalementen ingezet.

Het gelukte het Arrestatie Team (AT) om deze dieven aan te houden aan de Mahonylaan.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek zag één hunner kans om het hazenpad te kiezen. Waarschuwingsschoten brachten hem echter niet op andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor de tweede verdachte is geraakt aan zijn onderbeen.

Het betreft in deze de 18-jarige Anthoney B. en de 23-jarige Mahindra P., beiden van Guyanese komaf.

Anthoney werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beide verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale delicten is belast met het verdere onderzoek.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.