Arrestant geraakt door politie kogel bij ontvluchting

De 31-jarige arrestant Jurmain Aroma is op vrijdag 7 oktober tijdens zijn vluchtpoging geraakt door een politiekogel.  Hij overleed ter plaatse.

De arrestant is op 18 september door de politie van Meerzorg ingesloten wegens zware mishandeling. Hij heeft het slachtoffer letsels toegebracht en SRD 250 afhandig gemaakt. Op dezelfde dag werd hij opgespoord, aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De arrestant ging constant te keer tegen mede arrestanten in het cellenhuis en de politieambtenaren waar hij was ingesloten. Op donderdag 6 oktober werd hij overgeplaatst naar een ander cellenhuis. In dat cellenhuis veranderde het gedrag van Aroma niet en besloten de wetsdienaren, na afstemming, hem over te plaatsten naar het cellenhuis verbonden aan het politiebureau te Keizerstraat.

Op het bureau aangekomen maakte Aroma amok en richtte vernielingen aan in de verhoorruimte. De wetsdienaren hebben meer dan een half uur getracht de arrestant tot bedaren te brengen wat niet lukte. Via een door hem kapot geslagen raam sprong de arrestant naar buiten en koos het hazenpad.

Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten aangezien de afstand tussen hem de wetsdienaren groter werd. Aroma is geraakt in zijn zit vlakte en zeeg neer. Voor de komst van de ingeschakelde ambulance gaf hij de geest. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.