Arrestant die uit AZP ontvluchtte weder aangehouden

De 27-jarige arrestant A.C. die onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) was opgenomen, zag op donderdag 21 januari omstreeks 20.00 uur kans te ontvluchten.
Volgens verklaring van de dienstdoende politieambtenaar lag de arrestant op de 4e etage geboeid in zijn bed. Op een bepaald moment vroeg de arrestant hem om naar het toilet te gaan. De wetsdienaar liep naar de andere ruimte om de sleutel van de boeien te halen, die in zijn tas met persoonlijke spullen waren.
Bij die gelegenheid hoorde hij de verpleegkundige gillen en ging op haar gegil af. De arrestant koos het hazenpad en rende via de 4e etage de trap af naar de 3e etage en gleed van daaruit via de ijzeren leuning naar de begane grond. De politieman ging hem achterna zonder het gewenste resultaat.
Na een algemene oproep van het Command Center voor de eenheden op het veld, werd de arrestant kort daarna door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de Khatarinastraat in de omgeving van Plein van 12 mei weder aangehouden.
A.C. werd met twee andere kompanen op zondag 17 januari op heterdaad betrapt toen zij een inbraak pleegden in een Supermarkt aan de Kwattaweg en goederen wegnamen. Bij het zien van de politie, van het bureau Kwatta die inspeelde op de melding, sloegen de drie verdachten op de vlucht met achterlating van de gestolen goederen.
De wetsdienaren sommeerden hen tot stoppen, maar het drietal zette hun vlucht voort. Waarschuwingsschoten bracht hun niet tot andere gedachten. Er werd toen gericht geschoten waarbij A.C. een schotverwonding opliep. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen, van waaruit hij op 21 januari ontvluchtte.
Zijn twee kompanen zijn nog voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.
Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.