Arbeiders beschoten door rovers

De politie van de Nieuwe Grond kreeg op donderdag 7 april via de Centrale Meldkamer de melding dat er schoten zijn gelost op een adres in het ressort.

Bij aankomst op de plek is gebleken dat het om een beroving ging, waarbij twee arbeiders schotverwondingen hebben opgelopen. Uit het onderzoek bleek verder dat twee manspersonen die gewapend waren met vuistvuurwapens zich toegang hadden verschaft tot de bovenste verdieping van het pand.

De criminelen knipten de mes prikkeldraad door en kwamen zo op de bovenste verdieping terecht. Vervolgens werd het traliewerk van het raam van de toiletruimte open geforceerd en kwamen zo in de slaapkamer terecht.

De winkelierster en haar dochter die op dat moment in de slaapkamer waren, renden naar beneden en riepen om hulp. De eigenaar rende gelijk naar boven en zag dat zijn slaapkamer overhoop was gehaald. Hij rende weer naar buiten en zag een manspersoon op het dak. Hij loste enkele schoten in de richting van de rovers die wegrenden, maar zij werden niet geraakt. Zij vluchtten weg met medeneming van SRD 500.

Twee arbeiders die op dat moment bezig waren met werkzaamheden, probeerden de rovers tegen te houden, maar werden door de criminelen geschoten. Een hunner werd geraakt in de buikstreek, terwijl de andere een schotverwonding opliep aan zijn schouder.

Per ontboden ambulance werden de gewonden arbeiders afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Ze zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. Hun situatie is stabiel.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.